Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fortællecafé: Min far Dag Halvorsen og jeg

NOV
02

Fortællecafé: Min far Dag Halvorsen og jeg


Dato Tirsdag d. 2. november 2021, Kl. 14:00 til kl. 15:30
Sted Simeons Kirke, Sjællandsgade 12B, 2200 København N

Overskrift :   Min far Dag Halvorsen og jeg.

Min far Dag Halvorsen (1934-2007) var igennem det meste af sit liv korrespondent i Østeuropa. Hans arbejdsliv dér er i sig selv rigt på spændende historier, der afspejler efterkrigstidens store historie i Europoa.

Men allerede før sin fødsel var min far berømt i Kristiania, som Oslo kaldtes dengang. Hvorfor og hvad det handlede om vil jeg fortælle i foredraget. Men jeg vil også komme ind på min far arbejde som korrespondent, sådan som jeg oplevede det.

Det vil især være med fokus på mine egne besøg hos ham i Landsbyen Laven,  mellem Silkeborg og Århus,  hvor min farmor boede, i Polen og Wien, på  rejser med Dag i Serbien og  Montenegro, i det forhenværende Tjekkoslovakiet  og andre steder.  

Foredraget vil således være en fortælling om min far og hans historie, men også med et  fokus på hvordan jeg selv oplevede ham og mit forhold til ham og mine egen oplevelser i det gamle Østeuropa.

Dag Halvorsen (23. december 1934 i Oslo – 17. november 2007) var en norsk journalist. Han var først og fremmest kendt som udenrigskorrespondent i en årrække for blandt andet NRK og DR. Halvorsen dækkede Østeuropa for flere skandinaviske medier.

Skrev gennem årene for flere forskellige danske aviser (Aktuelt, Information, Politiken, Kristeligt Dagblad), men er nok især kendt for sin langvarige bidrag til radioprogrammet Orientering på P1. Han boede siden 1955 og frem til sin død i  Warszawa, København, Wien og Beograd, hvor han døde i 2007.

Studenter- og sognepræst Nicolai Halvorsen, som er præst i Simeon- Sankt Johannes sogn, er Dag Halvorsens eneste barn ( så vidt vides).